Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна внесла до "чорного списку" російського телеведучого Губернієва

Міністерство культури та інформаційної політики оновило список осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, і внесло до нього російського телеведучого, спортивного коментатора Дмитра Губернієва.
російський ведучий Дмитро Губернієв

Як передає Укрінформ, оновлений список оприлюднено на сайті міністерства.

Так, згідно з оновленим переліком, з 1 липня 2021 року до нього внесли російського телеведучого, спортивного коментатора Дмитра Губернієва.

Наразі у списку перебуває 204 особи.

Причини внесення телеведучого до цього списку не повідомляють.

Відомо, що 22 червня цього року Губернієв був ведучим концерту «Дитинство і війна», який відбувався в окупованому Севастополі в рамках фестивалю «Білий пароплав». 

Реакція від ведучого не забарилася і він опублікував у своєму Telegram-каналі відеоролик, в якому звернувся до міністерства культури України.

На думку журналіста, він міг потрапити до переліку за те, що звертав увагу на використання російської мови головним тренером збірної України з футболу Андрієм Шевченком і гравцями національної команди. Також він зазначив:

«Ну так-от, міністерство безкультур'я українського. Знаєте, є така приказка, російська і українська: «дурням закон не писаний». Я не сумніваюся, що братський український народ, закоханий в мої репортажі, чудові вболівальники України, які пишуть мені листи, дивляться мої репортажі, слухають їх - так-от: народ зробить все, щоб ваше тупориле, ідіотське, смішне рішення було скасовано».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ