Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українське законодавство не забороняє застосування чорного піару під час виборів – Андрій Гнида

Українське законодавство не забороняє застосування чорного піару під час виборів – зазначив 4 квітня під час засідання Львівського прес-клубу реформ юрист БО „Твоє право” Андрій Гнида.
За його словами, в Законі про вибори є стільки ходів, що дуже легко використовувати чорний піар, не порушуючи законодавства. Проте, як вважає Андрій Гнида, детально прописати механізми, які б унеможливили використання чорного піару, по-перше, дуже складно, а по-друге, дуже ризиковано, адже це можна трактувати як обмеження, що є порушенням прав суб’єктів виборчого права. Як зазначив Андрій Гнида, якщо оцінювати виборчі кампанії різних рівнів, то по застосуванню чорного піару найбільш відзначилася кампанія з виборів міського голови Львова. 
Як додав керівник проекту ІПТ Олег Процик, загалом чорний піар та спроби фальсифікації результатів виборів найпритаманніші саме виборам до місцевих рад та міських голів. Щоправда, за його словами, від чорного піару насамперед постарждали виборці. Назвати ж постраждалою якусь політичну партію чи блок немає сенсу: „Всі партії і блоки в тій чи іншій мірі взяли своє від виборів, щоправда, одні більше, перемігши на виборах, а інші менше”, – наголосив Олег Процик.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ