Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські консули відвідують у Москві поранених моряків ВМС — Клімкін

У Москві українські консули наразі проводять зустріч з трьома пораненими моряками ВМС України, які були захоплені російськими військовими біля Керченської протоки. Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає кореспондент Громадського.

«Саме зараз ось наші консули зустрічаються з трьома пораненими хлопцями », — сказав Клімкін після брифінгу в Мілані, де проходила зустріч міністрів ОБСЄ.

Він додав, що до кінця тижня консули мають зустрітись з кожним моряком, щоб подивитись у якому вони стані.

За словами Клімкіна, вранці 6 грудня у МЗС Росії «вдалося вибити» графік консульських відвідувань.

Нагадаємо, 5 грудня стало відомо, що троє українських моряків, які були поранені під час атаки росіянами українських кораблів, перебувають у лікарні слідчого ізолятора №1 по Москві, так званої «Матроської тиші». Двом військовослужбовцям накладений гіпс, під час нападу РФ вони дістали осколкові поранення.

Раніше українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова повідомила, що російська омбудсменка Тетяна Москалькова заявляє, що двоє з поранених українських моряків вже виходять на прогулянки.

Нагадаємо, при виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. РФ захопила в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ