Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Спорт

Українські шахістки на Олімпіаді вразили вишуканим вбранням

23 вересня у грузинському місті Батумі відбулася церемонія відкриття 43-ї Всесвітньої шахової олімпіади. Серед учасників змагань – чоловіча та жіноча збірні України.

Церемонія відкриття була масштабною і яскравою. Справжній фурор викликали українські шахістки, які прийшли на свято у вишуканих сукнях відомої дизайнерки Юлії Магдич. 

Сукні відомої дизайнерки Юлії Магдич

«До мене звернувся президент Федерації шахів Києва Павло Куфтирєв і запропонував створити парадну форму для національної збірної України, – розповідає Юлія Магдич. – Я маю 2-й розряд з шахів, тому пропозиція мене надихнула і стала певним творчим викликом. Бо завдання стояло непросте: форма повинна бути жіночною, українською та водночас стриманою, адже шахи – спорт серйозний. Окрім того, у кожної чемпіонки – свої вподобання. Але, здається, нам вдалося об’єднати всі ці фактори в одній сукні. Я вирішила скомбінувати актуальний нині темно-синій колір з яскравою барвистою вишивкою братчиків. Дотрималися ми і синьо-жовтої гами. Фасон обрали А-силуету, який чимось нагадує шахові фігури. На вишивку кожної сукні пішло 16 кілометрів ниток. Особисто від себе у вишивку я додала, як побажання, золоті нитки – тож до суконь дуже пасуватиме олімпійське «золото»!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ