Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українські військові розпочинають тренування з протитанковими ракетами «Джавелін»

З 2 травня на базі навчальних центрів Збройних сил України розпочнеться практична підготовка наших розрахунків Джавелін. Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак, інформує офіційний сайт МОУ.

"Вдячний Президенту України Петру Порошенку за титанічні зусилля для отримання протитанкових комплексів Джавелін та Президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за позитивне рішення, яке дозволило суттєво підвищити обороноздатність України та забезпечити українських військовослужбовців сучасним озброєнням!

Це рішення дасть можливість приступити від теоретичної до практичної підготовки наших розрахунків Джавелін, які розпочнуться 2 травня на базі навчальних центрів Збройних Сил України, та створити потужний протитанковий резерв", - заявив міністр оборни. 

Додамо також, що, як повідомило Радіо СвободаСША підтвердили доставку протитанкових ракет «Джавелін» в Україну. Факт доставки підтвердив і президент України Петро Порошенко. Втім, досі невідомо, коли саме ракетні системи прибули до України, чи надіслали всі обіцяні ракети та пускові установки, або ж де саме їх зберігають, або ж чи українські військові вже почали тренуватися з технікою.

Пакет допомоги вартістю в 47 мільйонів доларів США, який ухвалили минулого року і підтвердили у березні, передбачає надання Україні 210 протитанкових ракет «Джавелінів» та 37 пускових установок.

Головна особливість «Джавеліна» – принцип – «вистрілив і забув». Тобто, після пуску ракети у навідника немає потреби утримувати прицільну марку на цілі. Система забезпечує наведення ракети у складних метеоумовах і при підвищеній задимленості. «Джавеліни» можна використовувати в будь-яку погоду і в будь-який час доби. Військові експерти кажуть, що «Джавеліни» вражають ціль із ймовірністю 95%. Особливістю ракети комплексу «Джавелін» є подвійна боєголовка: перша – пробиває броню, а друга – знищує саму ціль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ