Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українським першокласникам надрукують понад 4 млн підручників

Цього року для першокласників держава надрукує понад 4 мільйони підручників загальною вартістю майже 199 мільйонів гривень, - Еспресо.

Загалом держава надрукує 4 117 743 примірники підручників загальною вартістю 198 770,2 тис. грн.

"Усі підручники, що друкуватимуться для 1-го класу, написані вже на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід. Цього року на конкурс з відбору україномовних букварів подалося 19 проектів, з яких 18 пройшли експертну оцінку і вже запропоновані на вибір школам. Два з них  - це букварі, матеріали з яких проходили протягом року апробацію в 100 пілотних школах всієї України", -йдеться у повідомленні МОН.

Крім підручників "Українська мова. Буквар" для 1 класу друкуватимуться також підручники з математики, іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), інтегрованих курсів "Я досліджую світ" та "Мистецтво", підручники "Українська мова" для шкіл з навчанням мовами національних громад, а також букварі мовами національних громад.

У серпні має розпочатися розвезення підручників для 1-го класу по областях. Інститут модернізації змісту освіти вже оголосив на Prozzoro тендер для визначення перевізників.

Також в серпні повні електронні версії цих підручників будуть розміщені у вільному доступі на сайті Інституту модернізації змісту освіти та МОН.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ