Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Українців навчатимуть онкосвідомості через Youtube

Національний інститут раку запустив інформаційний YouTube-проєкт “ОНКОсвідомість” для підтримки українців в боротьбі з раком.
Фото з відкритих джерел

Про це повідомили на сторінці інституту. 

Проєкт “ОНКОсвідомість” складається з  циклу відеопрограм, в яких фахівці Національного інституту раку надають вичерпні відповіді на часті запитання пацієнтів та їх родичів, розвінчують міфи та дають корисні поради.

Як зазначають медики, щороку в Україні діагностують близько 120 тис. нових випадків захворювання на рак, а показник смертності становить понад 55 тис. щорічно. Упродовж останніх років найчастіше виявляють рак молочної залози, рак легенів, колоректальний рак та рак передміхурової залози.

У Національному інституті раку переконані, що причиною та проблемою є необізнаність, непоінформованість та несвідомість українців у питаннях своєчасного виявлення та лікування раку. Також причиною стала і війна, через яку неможливо провести своєчасне обстеження населення, надати меддопомогу та неможливість дотримуватися здорового способу життя й уникнення стресів.

"Щодня пацієнти та їх родичі стикаються з відсутністю професійної інформації щодо захворювань на рак, а інтернетом шириться безліч некоректних даних та відвертих міфів. А актуальна інформація щодо сучасних та ефективних методів лікування не завжди є доступною", — додають там. 

Перший цикл програм “ОНКОсвідомість” розроблено напередодні місяця обізнаності про колоректальний рак. 7 інформаційних програм про колоректальний рак будуть зʼявлятися щодня протягом тижня на YouTube-каналі проєкту.

“За даними Національного канцер-реєстру колоректальний рак посідає друге місце у структурі захворюваності та смертності в Україні. Щороку вперше виявляють близько 15 тисяч нових випадків. З вперше виявлених пацієнтів одного року не проживає близько 25%. Ми маємо говорити з людьми про рак. Відверто, прозоро, постійно, свідомо. Говорити, щоб якісно проінформувати та своєчасно виявити, говорити, щоб підтримати, говорити, щоб допомогти побороти”, – розповіла Олена Єфіменко, в.о. генеральної директорки ДНП Національний інститут раку.

До слова, наступні цикли програм проєкту “ОНКОсвідомість” присвятять раку молочної залози, раку легенів, раку передміхурової залози, шлунку та підшлункової залози, раку шкіри та іншим. Цикли виходитимуть періодично кожні 2 місяці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ