Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцям вдвічі підвищили виплати по автоцивілці

З 19 лютого 2016 року за полісами автоцивілки (ОСЦПВ) збільшується ліміт відповідальності страховика. Тепер він становить до 100 тис. грн з майна і до 200 тисяч – по життю і здоров'ю, пише Автоцентр.

Зміна сталася після публікації в Офіційному віснику України Розпорядження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 29 грудня 2015 №3470 Про внесення змін до розпорядження Держфінпослуг від 9 липня 2010 року № 566 Про деякі питання здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. 

Нові ліміти означають, що людина, що купила поліс автоцивілки з 19 лютого, може розраховувати, що в разі ДТП з його вини потерпілий зможе отримати від страхової компанії відшкодування в розмірі максимум 100 тисяч гривень на ремонт і відновлення розбитої машини. А якщо в пригоді постраждали люди, то на їх лікування страхова зможе виділити до 200 тис. гривні. Якщо поліс автоцивілки був оформлений до 19 числа, діють старі ліміти – 50 і 100 тисяч гривень відповідно.

Таке підвищення пов'язане з тим, що старі ліміти не покривали ремонт при багатьох ДТП, адже 50 тисяч гривень за нинішнім курсом долара – вже менше $2000. А на таку суму сучасний автомобіль преміум-марки не поремонтуєш. Тому коли вартість ремонту перевищувала зазначену цифру, власнику поліса ОСАЦВ доводилося доплачувати потерпілому за ремонт. Незважаючи на те, що він начебто застрахував свою відповідальність.

Знаючи таку ситуацію, багато автовласників крім обов'язкового ОСАЦВ докуповували і поліс добровільної автоцивілки. До речі, багато страхових компаній підвищили відповідальність і за добровільним полісами ОСАЦВ.

Важливо, що, незважаючи на підвищення ліміту, вартість полісу ОСЦПВ не підвищується. Принаймні, поки.

fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ