Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Улюблений музей Львова покаже мамонта

Команда науковців Державного природознавчого музею Національної академії наук України у Львові готує виставку, присвячену Льодовиковому періоду. Наразі музейники завершують реставраційні роботи одного з головних експонатів – мамонта.
Фото: Максим Ткачук, Гал-інфо.

Про це в коментарі Гал-інфо розповів провідний експерт, завідувач відділу ландшафтного та біотичного різноманіття, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Державного природознавчого музею Національної академії наук України Андрій Бокотей. 

Головний експонат, а саме мамонт, наразі науковці не показують журналістам, тримаючи інтригу.

«Найбільшу цікавіть у відвідувачів викликає мамонт. Це самиця, і вона була руденькою. Ми на виставці покажемо унікальну річ – її збережену шерсть. Нині експонат майже повністю відреставрований. Скелет мамонта вже зібрали, сьогодні підняли голову, яка важить майже 300 кг. Коли ми закінчимо конструкцію повністю, тоді зробимо презентацію нашої роботи», – запевнив Андрій Бокотей.

Нагадаємо, що експонат знайшли у 1907 році в селі Старуня Богородчанського району під час розробки озокеритної шахти на глибині 12,5 метра.

Довгий час музей не працював і відвідувачі не мали можливості побачити рідкісний експонат. Однак, вже у цьому році музейники обіцяють відкрити нову експозицію. Одним із центральних експонатів її буде мамонт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ