Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Управління охорони здоров’я ЛМР прозвітувало за 2017 рік

Сьогодні, 22 січня, начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб прозвітував про діяльність структури за 2017 рік. Гал-інфо публікує основні тези доповіді.

Фото: Гал-інфо
 

  • Станом на 2018 рік до складу УОЗ входить 23 заклади охорони здоров’я: 12 лікарень та 11 поліклінік.
  • У 2017 році у Львові відкрили дві нові амбулаторії сімейної медицини (на вул. Тернопільській, 9 – за 1,3 млн грн та на вул. Личаківській, 119 – за 1,8 млн грн), а також відремонтували амбулаторію на вул. Шевченка, 366 (900 тис грн). Загалом впродовж 2014-2017 рр. у місті запрацювало 8 нових амбулаторій сімейної медицини.

Рясне-1 одержало капітально відремонтовану амбулаторію сімейної медицини

  • Відкрито дитячі поліклінічні відділення на вул. Повітряній, 99, що у мікрорайоні Левандівка, та у центрі на вул. Рапопорта, 6. На це витратили 200 тисяч та 260 тисяч гривень відповідно. Крім цього, за понад 700 тисяч грн була капітально відремонтована дитяча поліклініка на вул. Стрийській, 61.
  • Для закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу, придбали комп’ютери на кожне робоче місце сімейного лікаря на загальну суму 2,6 млн грн.
  • У поліклінічних відділеннях 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева, у 2-й, 3-й, 4-й, 5-й та 6-й міських поліклініках реалізовано проект «Електронна реєстратура». Додатково, у жіночій консультації 4-ї міської поліклініки (мікрорайон Сихів) запровадженно електронну медичну картку пацієнта. З цією метою з бюджету міста виділили понад 500 тисяч грн. Зараз таку картку запроваджують у жіночих консультаціях 3-ї та 6-ї міських поліклінік.

У львівських поліклініках активно запроваджують електронні медичні картки

  • Дитяча лікарні на вул. П. Орлика отримала спеціалізоване обладнання для операційної нейрохірургічного відділення вартістю 10,8 млн грн, а також УЗД-сканер експертного класу вартістю 1,8 млн грн, обладнання для лікування гіпотермії новонароджених вартістю 1,1 млн грн та інше устаткування на суму понад 1 млн гривень.

Канадські меценати пожертвували дитячій лікарні у Львові унікальне медобладнання

У Львові благодійники придбали для дитячої лікарні обладнання за мільйон гривень

  • В ЛШМД встановлено ендоскопічну систему для лапароскопії і гістероскопії вартістю 1,7 млн грн.
  • Закуплено операційні столи для акушерських та гінекологічних стаціонарів 3 МКЛ на суму 2,3 млн грн.
  • Пологові стаціонари одержали нові ліжка, матраци та медичне обладнання на суму 153,1 тис грн та виконано ремонтів на суму 828,6 тис грн.
  • У 5 МКП відкрили міський міжрайонний скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок. Центр забезпечено обладнанням на загальну суму понад 11 млн грн.
  • Поліклініки Сихівського, Франківського, Залізничного районів та Винник забезпечили цифровими рентгенапаратами на загальну суму 23,3 млн грн.
  • Для закладів охорони здоров’я закуплено фізіотерапевтичне обладнання на загальну суму 3,63 млн грн.
  • На базі міських лікарень Львова відомі медики з США, Канада, Великої Британії, Ізраїля та Польщі проконсультували понад 400 і спільно з львівськими лікаря прооперували понад 100 українських пацієнтів з різними захворюваннями.

Американські лікарі за тиждень прооперували у Львові понад 50 дітей з опіками

  • Проведено превентивні акції з профілактики і раннього виявлення різноманітних хворіб та патологій, під час яких було обстежено близько 126 тисяч осіб. 

Щороку на Львівщині близько 700 дітей зазнають опіків тіла

Фото: Гал-інфо

Під час своєї доповіді Володимир Зуб наголосив, що здоров’я людини на 50% залежить від її способу життя, на 20% від стану довкілля, ще на 20% від спадковості і лише на 10% від медицини. Саме тому головна місія Управління – це профілактика захворювань у здорових та забезпечення якісного лікування хворих мешканців Львова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ