Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уже понад 7 тисяч українців прибирають сміття за допомогою додатку EcoHike

З 2019 року розробкою компанії GlobalLogic, екозастосунком EcoHike, скористались понад 7 тисяч активістів.

За цей рік вони зібрали десятки тонн сміття, позначили та прибрали понад 300 міток – це майже 70% засмічених ділянок в додатку. Кількість користувачів у додатку цього року зросла на 35%. Це означає, що українці стають більш екосвідомими. Влітку в застосунку оновився функціонал, завдяки чому стало простіше позначати забруднені ділянки по всій Україні та створювати власні події. 

EcoHike допомагає українцям прибирати сміття вже 2 роки. За цей час застосунок завантажили вже 7 300 користувачів, які поставили й прибрали близько 500 звалищ сміття. 

У 2021 році в додатку стало простіше позначати забруднені ділянки, шукати події та користуватись картами офлайн. Завдяки оновленому функціоналу EcoHike стає платформою для колаборації екоактивістів і компаній – тепер кожний може створювати відкриті та закриті події з прибирання, та реєструватися на акції від компаній, організацій та інших активістів. 

“За допомогою проєктів як EcoHike ми прагнемо спростити прибирання та спонукати більше українців вести екосвідомий спосіб життя. Для цього ми працюємо з фідбеком користувачів й додаємо нові можливості. І оскільки все більше українців сортують сміття, в майбутньому ми плануємо показувати на карті й розташування сортувальних станцій. Так активісти зможуть не лише прибирати сміття, але й одразу здавати на переробку”, – зазначає Денис Балацко, віцепрезидент з інжинірингу, GlobalLogic.

Цього року EcoHike став офіційним застосунком World Cleanup Day 2021 в Україні. Це наймасштабніша Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання, яка проходить у 180-тьох країнах світу. В Україні її організовує Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine». Подія відбулася у всій країні, а команда GlobalLogic долучилася до прибирання у 8-ми з 24 областей. Впродовж акції українці очистили 1022 тонни сміття у 632 населених пунктах, а 70 тонн вторинної сировини здали на переробку. 

Про EcoHike

EcoHike — внутрішній проєкт GlobalLogic, який створила і запустила львівська команда розробників у серпні 2019 року. Застосунок дозволяє позначити на інтерактивній карті забруднену територію, створити власну подію з прибирання або долучитися до існуючої й, таким чином, об’єднати активістів для її прибирання. 

Про GlobalLogic

GlobalLogic (www.globallogic.com) — лідер у сфері цифрової інженерії. Ми допомагаємо нашим клієнтам проєктувати та створювати інноваційні продукти, платформи й цифрові рішення для сучасного світу. Поєднуючи стратегічний дизайн, комплексний інжиніринг й експертизу в галузі даних, ми допомагаємо нашим клієнтам вийти на нові рівні можливого і прискорити їхній перехід до цифрового бізнесу майбутнього. Центральний офіс GlobalLogic знаходиться у Кремнієвій долині у США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Ми ділимося нашою глибокою експертизою з клієнтами у сферах автопрому, комунікацій, фінансових послуг, охорони здоров’я, медіа і розваг, промисловості, напівпровідників і технологій. GlobalLogic — компанія групи Hitachi.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ