Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Брюховичах будують ТЦ на землі, що містить термальні води

Про нові деталі скандалу, який розгорівся на днях розповіла активна та принципова мешканка міста Юлія Лацик.
Фото - фейсбук Юлії Лацик

Нагадаємо, у Брюховичах замість школи хочуть звести торговий комплекс. Освітній заклад не добудували й цю споруду безкоштовно передали організації. Це зробила селищна рада буквально за декілька днів до закінчення повноважень.

У Львівській мерії скликають комісію надзвичайних ситуацій через забудову. В обласній адміністрації підтримують позицію про зупинення злочинної практики забудови Брюхович. 

Як висловилась мешканка Юлія на своїй сторінці у фейсбук, це не просто ще одна шикарна ділянка, яку збираються забудувати, чи на якій хочуть вирубувати дерева. Це 3,5 га території, яка знаходиться в межах Брюховицького родовища мінеральних вод. 

"Народ, це земля під якою термали! Такі як в Берегово, Косино, Солотвино, Хайдусобосло, Мікулаші… але тут! в межах Львівської ОТГ, 10 км від пл. Ринок і Оперного театру, 30хв на маршрутці з центру. Довкола цієї території, зовсім поруч, глибинні свердловини є.

І ось цю ділянку хочуть забудувати банальним комплексом багатоквартирних будинків з торгово-розважальним центром. Це дикість. Це нонсенс. Це кретинізм. Це злочин!

Територія, яка має в собі таку природну цінність – гарячі мінеральні води, повинна бути використана з максимальною суспільною користю. І це точно не житлобуд з магазинами, для кого вони б там не призначалися". 

Львів розростається, розбудовується, кількість населення збільшується. Однак, десь усім тим львів’янам і не тільки львів’янам, а загалом людям, ще і здоров’я поправляти треба, відпочивати, відновлюватись.

В Брюховичах для цього природа дала усе. Просто не просрати.

Загалом, ЛМР, могла би вже розробити план чи програму розвитку вектора місцевих термалів. Розмовляти про це з бізнесом, з інвесторами. І головне, діяти системно та послідовно, як в напрямку захисту таких територій, так і в напрямку їх раціонального використання", - пише активістка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ