Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Держекоінспекції назвали кількість екологічних порушень за минулий тиждень

В період з 12 по 18 листопада тероргани Держекоінспекції склали понад 860 адмінпротоколів за екологічні порушення, що завдали збитків довкіллю на 34,5 мільйона гривень. Загалом проведено 706 перевірок на 323 підприємствах.

Про це повідомили на офіційному сайті Державної екологічної інспекції України.

Найбільше збитків довкіллю завдало КП «Житомирводоканал». 22,7 мільйона гривень шкоди нанесено навколишньому середовищу внаслідок скиду неочищених стічних вод до р. Тетерів, що призвело до загибелі водних біоресурсів та забруднення водного об’єкта. Матеріали, з ознаками кримінальної відповідальності, передано до СБУ в Житомирській області.

Ще 11 мільйонів гривень збитків розраховано Циблівській сільській раді Переяслав-Хмельницького району за проведення днопоглиблювальних робіт, видобування донних ґрунтів та піску, складування його на землях водного фонду у прибережно-захисній смузі р. Дніпро. Матеріали направлено до Київської обласної прокуратури.

Також шкоду на суму по близько 2,7 мільйона гривень завдало кожне з підприємств:

  • ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод» через наднормативний викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря (перевищення нормативів ГДВ);
  • КП «Михайлівський комунгосп» внаслідок використання підземних вод без дозволу на користування надрами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ