Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Естонії відбуваються парламентські вибори

Сьогодні в Естонії відбуваються парламентські вибори.

Як повідомляє Польське радіо, сьогодні (5 березня), в Естонії відбуваються парламентські вибори. За перемогу борються Партія реформ Естонії  прем’єр-міністерки Каї Каллас і Консервативна народна партія Естонії (EKRE).

Якщо Партія реформ Естонії вважається одним із найбільш проукраїнських утворень у Європі, то консерватори йдуть на вибори, об’єднавши тих, хто виступає за скорочення допомоги українським біженцям. Програма EKRE також фокусується на зростанні вартості життя.

Згідно з передвиборчими опитуваннями, найбільше шансів на перемогу має партія прем'єр-міністерки Каллас, яка, на думку експертів, закріпить проєвропейський напрямок політики всіх країн Балтії.

Естонська партія реформ перемогла на виборах 2019 року, але коаліція трьох менших партій завадила їй сформувати уряд. Лише корупційна криза, яка призвела до відставки тодішнього прем’єр-міністра Юрі Ратаса, дозволила Каї Каллас обійняти посаду.

Кожен третій естонець, який має право голосу, включно з очільником уряду, проголосував через інтернет напередодні виборів. Ще 15 відсотків громадян проголосували поштою.

Виборчі дільниці закриються о 19:00 за польським часом. Результати з більшості округів очікуються близько опівночі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ