Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Федерації шахів прокоментували можливу участь українських шахісток на Чемпіонаті світу в Росії

В Федерації шахів України прокоментували можливу участь українських шахісток на Чемпіонаті світу в Росії.

Як зазначив в ексклюзивному коментарі Гал-інфо виконавчий директор Федерації шахів України Юрій Гнип, ФШУ не є учасником процесу організації участі українських шахістів в даному турнірі під егідою FIDE.

Рішення участі, чи не участі в змаганнях, приймається особисто шахістом за прямих контактів та на запрошення FIDE. Також шахісти самостійно вирішують питання фінансування своєї участі в даному турнірі.

"По лінії міністерства, по лінії Федерації шахів України вони участь в цьому турнірі брати не будуть. Кожна людина, кожна федерація може висловити свою думку, але суб'єктом цього процесу ФШУ не є. Це прямі контакти між FIDE та шахістами. Крім того наразі в мене ще немає інформації, що хтось з українських шахістів підписав угоду про участь в даному турнірі", - зокрема зазначив Юрій Гнип.

Нагадаємо, вчора стало відомо про участь п'яти українських шахісток на чемпіонаті світу який буде проходити в російському Ханти-Мансійську з 1 по 25 листопада. Серед учасниць є дві представниці Львівщини, а саме Анна та Марія Музичук.

Олег Музичук: сестри Музичук планують поїздку на Чемпіонат світу в Росію

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ