Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Іраку спалахнули протести внаслідок чого постраждали 80 людей

У суботу, 1 жовтня, у столиці Іраку Багдаді спалахнули протести. Сили безпеки застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати, щоб розігнати демонстрантів на багдадській площі Тахрір.

Як пише Суспільне, правоохоронці розгорнули контрольно-пропускні пункти по всьому місту, перекрили мости та площі та звели стіни на деяких мостах, що ведуть до укріпленої "Зеленої зони", в якій розташовані штаб-квартира уряду та іноземні посольства.

Протестувальники розмахували іракськими прапорами, скандували "ми хочемо повалити режим" та кидали у правоохоронців каміння, "коктейлі Молотова" та стріляли з мисливських рушниць. Вони також намагалися знести стіну, яка перекриває Республіканський міст, який веде через Тигр у Зелену зону.

Силовики у відповідь застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати, намагаючись розігнати людей.

Внаслідок заворушень було поранено щонайменше 86 осіб, близько половини з яких – співробітники силових структур. 38 протестувальників були поранені гумовими кулями.

Повідомляється, що протести спалахнули і у південних провінціях Іраку. У місті Насірія сотні людей зібралися на центральній площі Хабубі, мітингувальники пройшли маршем до будівлі уряду провінції та кинули до нього коктейлі Молотова.

А в Ед-Диванії та Басрі протестувальники зібралися перед будівлею уряду провінції та підпалили шини.

Акції протесту відбулися у річницю антиурядових заворушень, які сколихнули країну у 2019 році. Тоді під час протестів, які тривали кілька місяців, загинуло щонайменше 100 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ