Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Львівській політехніці відбулася творча зустріч із лауреатом Шевченківської премії

У межах авторського проекту Ірини Фаріон «Від книги до мети» днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася творча зустріч із лауреатом Шевченківської премії, письменницею, головним редактором часопису «Слово Просвіти» Любов’ю Голотою. Інформує Гал-інфо із посиланням на прес-службу Університету

Зустріч розпочалася зі спогадів Ірини Фаріон про життєві шляхи, які привели її до знайомства з Любов’ю Голотою. Вона зачитала коротке досьє на авторку і згадала про 20-літню роботу письменниці у тижневику «Слово Просвіти».

Привітав гостю також колишній мер Львова Василь Шпіцер, який побажав письменниці, аби українське слово у тижневику звучало вічно, та подарував їй свою книжку спогадів «Рікою пам’яті».

Любов Голота поділилася життєвими спогадами, розповіла про багатющий письменницький досвід, що назбирався за ці роки, згадала про події і людей, які допомогли сформувати її особистість і вплинули на світогляд.

Гостя підкреслила, що у Львові дуже багато гарних письменників, тому львівський читач дуже перебірливий. Проте як переконати українців читати українські газети – авторка не знає й досі.

Серед численних запитань, що прозвучали на вечорі, були й такі, що торкалися проблем декомунізації, зокрема перейменування Дніпропетровська і Кіровограда, русифікації, національної ідеї та місії жінки у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ