Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В МОЗ лікарям рекомендують навчатись за серіалами «Доктор Хаус» та «Анатомія Грей»

Нова публікація МОЗ України у мережі Facebook рекомендує українським лікарям звернути увагу на медичні серіали, які будуть не тільки цікаві, але й навчатимуть. Про це повідомляє портал "Медпросвіта".

«Герої медичних серіалів вживають не лише популярні розмовні фрази, а і користуються медичною термінологією, ведуть діалоги з пацієнтами тощо. Поступово ви запам’ятаєте багато нових слів та фраз, а також навчитеся швидко орієнтуватися про що йдеться із контексту», — йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я у мережі Facebook.

На їх думку, серіал «Доктор Хаус» гарно відображає командну роботу лікарів, які намагаються встановити діагноз під керування доктора Хауса.

«Анатомія Грей», в якому «лікарі щодня проводять складні хірургічні операції та заводять службові романи, реєструють медичні записи та борються з проблемами особистого характеру, «Швидка допомога» — «є вдалим поєднанням драматургії, комедії та екзистенційних роздумів», «Клініка»», — рекомендує МОЗ.

Зазначимо, що наразі в Міністерстві охорони здоров’я розроблюють програму по впровадженню в галузь доказову медицину. Для цього, відповідним наказом МОЗ,  було дозволено українським лікарям використовувати міжнародні клінічні протоколи лікування.

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ