Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У парламенті немає 300 голосів за зміни до Конституції, – Суслова

У серпні Верховна Рада не буде збиратися на засідання, й не тільки тому, що багато депутатів перебувають у відпустках, але також тому, що в парламенті немає конституційної більшості, яка готова проголосувати за зміни до конституції. Про це в коментарі «Гал-інфо» заявила народний депутат Ірина Суслова.

«Спочатку Гройсман оголосив, що сесію не закрили, тому що хотіли зібрати депутатів у серпні, щоб можна було конституційною більшістю ухвалити зміни до конституції і остаточно виконати Мінські домовленості. Згодом було зроблено оголошення, що ми зберемося тільки в вересні через брак необхідної кількості голосів для конституційних змін. Радикальна партія не готова підтримувати ці зміни – так кажуть у кулуарах; і я не впевнена, що готова підтримати ці зміни й Батьківщина», – зазначила депутатка.

За її словами, не ладна підтримати зміни й більшість позафракційних депутатів, відтак, у вересні президенту доведеться докласти зусиль, щоб віднайти 300 охочих депутатів.

«Напевно, будуть відбуватися перемовини з усіма можливими депутатами, групами, фракціями, в тому числі з Ляшком, з депутатами, на яких мають вплив олігархи, зокрема, Коломойський. Це питання окремих перемовин і домовленостей», – зазначив вона.

В той же час Ірина Суслова пояснила, чому не проголосує за пропоновані президентом зміни.

«Я не буду голосувати. Однозначно зрозуміло, що договори з Росією не вартують навіть паперу, на якому вони написані. Це історичні факти. Росія ніколи не виконує угоди. Ми бачимо, що з 11 пунктів Мінської угоди Україна виконала усі, але, на жаль, Росія не виконала жодного. Понад те, продовжується ескалація на сході України. Тому ми не можемо частину України, на якій гинуть наші бійці, віддати в руки людей, які їх вбивають. Це неправильно», – резюмувала депутат.

На її думку, є закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі, і вносити це положення в конституцію недоцільно.

«Навіщо вносити це в тіло Конституції? Завтра почнуть захоплювати Одесу – і ми знову почнемо вносити особливий статус? Ми таким чином втратимо пів країни», – зазначила Ірина Суслова. 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ