Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В центрі НЕЗЛАМНІ вставили 25 біонічний протез руки

25 біонічний протез руки в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові встановили 42-річному львів'янину, який після реабілітації прагне знову повернутися до лав ЗСУ. Про це інформує ЛМР.
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ

У перші дні великої війни чоловік добровільно приєднався до Сил оборони та став розвідником. З огляду на особливості служби і плани її продовжити, воїн попросив не розголошувати його імені та не показувати обличчя.

Торік у травні він виконував бойове завдання в тилу ворога, наступив на міну та підірвався. «Хлопці кажуть, що дістали мене з того світу. Я нічого не пам'ятаю, одразу знепритомнів», – розповідає захисник.

Внаслідок важкої мінно-вибухової травми він втратив праву кисть. Також уламки пошкодили легені, голову та плече військового.

Позаду – уже понад 20 операцій в різних шпиталях України. До Львова, у центр НЕЗЛАМНІ, розвідник приїхав уже на протезування та відновлення. Йому потрібна високофункціональна штучна кінцівка. Каже: «Протез мені потрібен не тільки для того, щоб виконувати побутові речі, а й щоб повернутися у військо та ділитися досвідом з іншими».

Аби розвідник зміг повернутися у стрій, для нього зібрали кошти на біонічну руку в межах спільного проєкту з благодійною платформою dobro.ua – «Протези для незламних».

Пацієнт вже отримав цю високотехнологічну кінцівку та вчиться нею керувати. Після опанування протезом та завершення реабілітації, захисник прагне повернеться у стрій. Якщо не воювати, то бодай передавати свій бойовий досвід іншим воїнам.

Збір на біонічні протези рук для захисників триває. Кожен охочий може зробити свій внесок у якнайкраще протезування наших воїнів. Долучитись можна тут.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ