Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні обговорили проблеми дотримання свободи слова в Інтернеті

Комітет з питань інформатизації та зв’язку провів круглий стіл на тему “Актуальні виклики свободи в Інтернеті в Україні: шляхи взаємодії між ІТ сектором, громадянським суспільством та владою” за організаційної підтримки: Freedom House України, Телекомунікаційної Палати України та Google Україна. Про це повідомило Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Захід був присвячений темі дотримання свободи слова в Інтернеті та пройшов у формі відкритого обговорення.

Учасники дискусії розглянули законодавчі ініціативи щодо регулювання свободи слова в Інтернеті та шляхи взаємодії між ІТ сектором, громадянським суспільством та владою в Україні.

У заході взяв участь президент організації Freedom House Майкл Абрамовіц, голова Телекомунікаційної палати України Тетяна Попова, директор по взаємодії з органами державної влади Google Україна Олег Якимчук, заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, а також інші провідні експерти з державного та приватного секторів.

Учасники круглого столу наголосили на необхідності широких та змістовних консультацій на всіх рівнях за участі уряду, ЗМІ, громадянського суспільства, приватного сектору задля розробки та впровадження збалансованої політики та законів, які потенційно можуть вплинути на спроможність громадян реалізовувати їх право на свободу слова та свободу преси. Також йшлося про необхідність залучення громадянського суспільства, експертів ЗМІ та міжнародних партнерів України до розробки законодавства та політики, що сприяють доступу до інформації та свободі слова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ