Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні понад 210 тис. осіб знаходяться в сучасному рабстві

У 2016 році, за оцінками The Global Slavery Index, 45,8 мільйона людей перебувають у тій чи іншій формі сучасного рабства в 167 країнах. в Україні 210 400 осіб (з 45 млн. Населення) знаходяться в сучасному рабстві, передає УНН з посиланням Іnpolit.org.

Ця оцінка спирається на дані національних репрезентативних опитувань, проведених Gallup.

Україна в глобальному рейтингу рабства зайняла 25 місце, разом з Казахстаном, Азербайджаном, Білоруссю, Киргизстаном, Грузією, Кувейтом, Боснією і Герцеговиною, а також Вірменією і Бахрейном. У всіх цих країн однаковий відсоток населення, що піддалося сучасному рабству - 0,467% населення.

Слід зазначити, що в абсолютних числах, за даними The Global Slavery Index, в Україні 210 400 осіб (з 45 млн. Населення) знаходяться в сучасному рабстві.

Країни з найвищим рейтингом, в яких найвища поширеність сучасного рабства в процентах від їх населення: Північна Корея, Узбекистан, Індія, Камбоджа і Катар. У Північній Кореї є свідчення того, що уряд санкціонує примусову працю має велику систему тюремних трудових таборів. У той же час, північнокорейські жінки піддаються примусовій шлюбу і комерційної сексуальної експлуатації в Китаї та інших сусідніх держав. В Узбекистані, уряд продовжує піддавати своїх громадян примусової праці в щорічному зборі врожаю бавовни.

Країнами з найвищими абсолютними показниками людей в сучасному рабстві є Індія, Китай, Пакистан, Бангладеш і Узбекистан. Деякі з цих країн забезпечують дешевої робочої сили, яка виробляє товари народного споживання на ринки Західної Європи, Японії, Північної Америки та Австралії.

Країни з найнижчими оцінками поширення сучасного рабства за часткою їх населення: Люксембург, Ірландія, Норвегія, Данія, Швейцарія, Австрія, Швеція та Бельгія, США, Канада, Австралія і Нова Зеландія. Ці країни, як правило, мають високий рівень економічного добробуту, більш високі оцінки по реакції уряду, а також є політично стабільними і готовими боротися з сучасним рабством.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ