Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні розпочнеться цифровізація лісової галузі

Держпідприємство "Ліси України" починає наступний етап цифровізації своєї роботи. Мета - збільшення прозорості та контрольованості виробничих та бізнес-процесів.

Про це повідомив в.о. генерального директора підприємства Юрій Болоховець на сторінці у Facebook.

"Сьогодні презентована стратегія цифровізації ДП "Ліси України". Її мета – прозорість, прослідкованість та контрольованість всіх виробничих та бізнес-процесів", - йдеться в повідомленні.

Цього року розпочнеться пілотний проєкт із запровадження GPS-моніторингу за переміщенням вантажних та спеціалізованих автотранспортних засобів у лісових масивах. Також держкомпанія має намір занести до Єдиної державної системи електронного обліку деревини координати усіх діючих складів заготовленої деревини у лісових масивах.

"Зможемо відстежувати обсяги заготовленої деревини в розрізі їхніх реальних місць штабелювання, бо лісгоспи часто мали по декілька точок відвантаження, а у звітності фігурував лише один склад", - зазначив Болоховець.

Також триває запровадження і фотофіксація завантаженої деревини на лісовоз та затвердження необхідної нормативної бази та закупівля технічних засобів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ