Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові зростає кількість дітей, що хворіють на Сovid-19, грип та ГРВІ

Лікарі Клінічного центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит”, повідомляють про зростання кількості випадків Сovid-19, грипу та ГРВІ серед дітей. Проте, наголошують, що поки це не епідемія. Про це повідомляє ЛОР.
Фото ілюстративне

Збільшення кількості хворих почалося з травня. Для порівняння, у квітні цього року звернень із цими захворюваннями не було, однак у першій половині липня госпіталізовано вже 9 діток. Багато дітей потрапляють до приймального відділення Центру та поліклініки із Сovid-19 після перебування у літніх таборах, де відбувається скупчення дітей.

Медики зауважують, що важче захворювання переносять діти раннього віку: від народження до 3 років. У них часто виникають ускладнення у вигляді пневмонії. Натомість у старших дітей симптоми включають підвищену температуру, болі в горлі та кашель, що свідчить про легший перебіг хвороби.

"У них важчий перебіг і часто є ускладнення у вигляді пневмонії. Натомість у старших діток по симптомах фіксуємо: підвищену температуру, болі у горлі та кашель. Це легкий перебіг", - розповіла керівник багатопрофільної клініки педіатрії, лікар-пульмонолог Вікторія Бергтравм.

Лікарі прогнозують подальше зростання кількості захворювань із вересня. Тож, аби уникнути епідемії, батькам радять вже зараз готуватись до осені: провакцинувати дітей від Сovid-19 та грипу, обмежити їх перебування у місцях скупчення та дотримуватись правил гігієни.

"Таке збільшення захворюваності можна пояснити великими скупченнями дітей. Однак, ми фіксуємо, що у багатьох дітлахів знижений імунітет, організм не справляється, коли зіштовхується із вірусом. Правильне харчування, обмеження солодощів і фаст-фудів, достатній сон, прийом вітамінів, відсутність дефіцитів в організмі, вакцинація, фізична активність – це те про, що не варто забувати батькам задля здоровʼя дітей. Також стреси внаслідок війни теж є причиною зниження імунітету", – додає Вікторія Бергтравм.

Окрім цього, багато дітей звертаються із кашлюком та вітрянкою. Медики наголошують на важливості вакцинації від цих захворювань, оскільки вони також можуть призвести до зниження імунітету та важких ускладнень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ