Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В Україні ринок таксі намагаються зробити тіньовим, - голова Вільної профспілки «Автомобіліст України»

Міністерство інфраструктури не зважає на листи перевізників та не бере до уваги їхні пропозиції та вимоги. Натомість пропонують прийняти новий закон «Про таксі», який призведе до монополізації ринку автомобільних перевезень, створення корупційних умов у даній сфері, знищення приватного перевізника та тінізації ринку таксі та нерегулярних перевезень, підвищення тарифів. Про це сьогодні, 20 серпня, під час прес-конференції у Львові заявив голова Вільної профспілки «Автомобіліст України» Сергій Кабанов.

«Окремий закон «Про таксі» унеможливить вхід на цей ринок, якщо він взагалі такий буде. Таксистами працюють старші люди, які не знайшли собі робочого місця. Їздять на вланому транспорті. Держава мала б їм сприяти. Сьогодні в державі є справжня проблема нелегальних перевізників, які не мають ліцензії та не платять податки, але про це у Законі не йдеться», - сказав Кабанов.

Він наголосив, що з’являються цілі фірми, які запрошують до співпраці.

«Зрозуміло, що ціни у них дешевші, адже вони не сплачують податки. Треба переглядати умови ліцензування. Цим повинен зайнятися відділ економічних злочинів МВС. Також потрібно розширити повноваження ДАІ, щоб вони могли перевіряти усе», - заявив Кабанов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ