Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В жителя Сум на кордоні вилучили ​19 орденів часів СРСР

​19 орденів часів СРСР - в українця вилучили "заборонені подарунки". Про це повідомили в пресслужбі Львівської митниці.
Фото: Львівська митниця

5 травня в пункт пропуску "Рава-Руська -- Гребенне" прибув рейсовий автобус сполученням "Львів -- Вільнюс".  Для проходження митного контролю водій транспортного засобу, який прямував у напрямку Польщі, обрав смугу  "червоний коридор". 

Один з пасажирів автобуса -- 45-річний житель міста Суми, заповнюючи декларацію, повідомив, що не має товарів для декларування.

Однак під час огляду ручного багажу працівники митниці виявили серед особистих речей пасажира 19 нагрудних знаків радянського періоду часів ІІ Світової війни та 10 монет та банкнот, що були в обігу до 1960 р.

На підставі ч. 6 ст. 372 Митного кодексу України, перелічені предмети  можна вивозити за межі митної території України за наявності відповідних дозвільних документів.

Окрім цього, зазначені дії громадянина України мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами).

Предмети порушення вилучено. Невдовзі справу розглядатимуть в суді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ