Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Верховний суд Росії скоротив вирок синові Джемілєва до 3,5 років

Верховний суд Російської Федерації скоротив вирок Хайсеру Джемілєву, сину нардепа від БПП і лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемільова, з 5 років позбавлення волі до 3,5 років. Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

«Верховний суд РФ змінив вирок Краснодарського суду щодо Джемілєва. Термін покарання скорочений з 5 до 3,5 років. Ще одна перемога в справі», - повідомив Полозов.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Едемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство».

Після анексії Криму його вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край.

Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти.

Європейський суд з прав людини раніше виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється його виконувати.

10 червня Краснодарський суд Росії засудив Хайсера Джемілєва до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму за вбивство.

Суд присяжних 2 червня виправдав Джемілєва-молодшого за звинуваченням в умисному вбивстві, проте визнав винним за звинуваченням у зберіганні зброї і боєприпасів, а також заподіяння смерті з необережності.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ