Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Від Садового вимагають створити громадські комісії для контролю роботи виконавчих органів міськради

Комісія депутатської діяльності та законності Львівської міської ради ухвалила рішення, яке рекомендує міському голові утворити при виконавчих органах міської влади громадські комісії, які контролюватимуть діяльність виконавчих органів Львівської міської ради. Про це 15 вересня повідомив голова комісії, свободівець Любомир Мельничук.

Ще указом президента Ющенка «Про забезпечення реалізації громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 15.02.2005 передбачено механізм впливу громади на виконавчі органи міської ради. Проте у Львівській міській раді контрольну комісію ще досі не створено.

«Дивно, що міський голова Львова не вжив ніяких заходів для реального впливу громадськості на роботу виконавчих органів влади. Переваги утворення таких комісій очевидні – це додатковий інструмент контролю громади міста за безпосередньою діяльністю чиновників, змога напрацювання різноманітних програм, наприклад, із залучення інвестицій чи покращення умов ведення бізнесу. Окрім цього, постійний діалог з громадою сприятиме прозорості, відкритості та консолідованості у вирішенні проблем міста. Тому наша комісія наполягає на утворенні профільних комісій з виду діяльності, відповідно до повноважень певних управлінь чи відділів»,– каже депутат Любомир Мельничук.

Прикладом успішної співпраці громадських рад з виконавчими органами є місто Тернопіль, де міський голова, свободівець Сергій Надал одним із перших своїх рішень запровадив механізм співпраці та умови громадських колегій при виконавчих органах міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ