Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Відійшов у вічність заступник директора музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Ігор Ожиївський

У ніч на 6 жовтня у Львові відійшов у вічність відомий громадський діяч, заступник директора Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Ігор Ожиївський. Йому було 63 роки. Про це в коментарі Гал-інфо розповів директор Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Руслан Забілий.
Заступник директора музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» ІГОР ОЖИЇВСЬКИЙ. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

За попередньою інформацією смерть настала внаслідок серцевого нападу.

"Це велика втрата для усього колективу нашого музею і для усієї громади Львова. Ігор Ожиївський був справжнім професіоналом, мудрим та виваженим чоловіком. Він був надзвичайно світлою людиною і залишиться таким назавжди у нашій пам'яті. Щирі співчуття рідним. Ми сумуємо разом із ними", - сказав Руслан Забілий.

У 2019 році, напередодні 205 річниці від дня народження видатного українця Тараса Шевченка Гал-інфо запустило культурний проект #Шевченко_205. Вірші Кобзаря із циклу "У казематі" зачитали історики, працівники Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького". Серед них й Ігор Ожиївський. Вірш у його виконанні є на відео:

У різні роки він працював керівником відділу зовнішніх справ курії Львівської Архієпархії УГКЦ, був близьким помічником глави УГКЦ митрополита Любомира Гузара, брав активну участь у підготовці візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова у 2001 році. Пізніше очолював управління з питань внутрішньої політики ЛОДА, працював заступником директора музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».

Редакція Гал-інфо висловлює щирі співчуття рідним та близьким Ігоря Ожиївського. Вічна пам'ять!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ