Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відповідальність за прорахунки в боротьбі з економічною кризою ляже виключно на урядову партію, - Скочиляс

На думку українського політолога Любомира Скочиляса, відповідальність за прорахунки в боротьбі з економічною кризою ляже виключно на урядову партію і сформований нею Кабінет міністрів, адже інші партії не дали голосів за секвестр бюджету.
Любомир Скочиляс

"У понеділок Верховна Рада на черговому позачерговому засіданні з другої спроби ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік. На запровадження антикризових заходів вітчизняна влада витратила півтора місяці після фіксації першого випадку захворювання коронавірусом в Україні. «Блискавична» швидкість уряду та партії влади вкотре вражають, проте й самі зміни до кошторису країни викликають масу запитань" , - зокрема зазначає Скочиляс.

Як зазначає політолог, за секвестр бюджету проголосували лише президентська фракція «Слуга народу», група «Довіра», кілька членів групи «За майбутнє» та позафракційних. Натомість фракції «Опозиційної платформи – За Життя», «Європейської Солідарності», «Батьківщини» та «Голосу» не дали жодного голосу «за». Отже, відповідальність за прорахунки в боротьбі з економічною кризою ляже виключно на урядову партію і сформований нею Кабінет міністрів.

"Ні міністерство фінансів, ні Кабінет міністрів із прем’єр-міністром на чолі не знають, звідки взяти гроші на фінансування нових видатків, та ще й в умовах різкого падіння доходів. Очільник Мінфіну Марченко, мабуть, невиправний оптиміст, коли заявляє, що новий план базується на припущенні (!) про отримання Україною цьогоріч траншу від Міжнародного валютного фонду на 5-8 мільярдів доларів. Та для відновлення співпраці з найбільшим донором на планеті офіційний Київ досі не виконав домашнє завдання – парламент не ухвалив «антиколомойський» закон. Два тижні тому Рада підтримала законопроект у першому читанні, та до другого наразі не дійшла. Депутатський спам із понад 16-ма тисячами поправок до документа шокував оглядачів, які вже передрікали остаточний розлам у взаєминах президента Володимира Зеленського та олігарха Ігоря Коломойського", - додав Скочиляс на своїй Facebook сторінці.

На його думку, підсумки позачергового засідання Верховної Ради сумні. Допоки весь світ готується до фінансової кризи, масштабів подібних до 2008-го, вітчизняний уряд продовжує щодня розписуватись у власному профанстві. Нові обличчя, які дивом опинилися у владних кабінетах через електоральний вибух минулоріч, досі не позбулися мислення категоріями малого підприємства, намагаючись керувати величезною державою. Це повинно отримати свою оцінку. Передусім на найближчих виборах – чергових чи дочасних. Але кризова ситуація подвоює відповідальність перших осіб держави. У власному розвитку Україна ще дійде до точки, коли за халатність на державних посадах каратимуть не лише звільненням і політичною пенсією, а й юридичним переслідуванням…

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ