Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Символ єдиної України: лікар розповів, як у Дніпрі борються за життя львів'янина пораненого під Херсоном

Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарня ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко у Фейсбуці розповів, як лікарі рятують життя пораненому мешканцю Львова.

"Віталій жив у Львові, навчався у залізничному технікумі, працював на залізниці. Зазнав важкого мінно-вибухового поранення під Херсоном. Доставлений у лікарню Мечникова у стані коми, із втратою майже всіх життєвих функцій.Відчай у очах медиків, які привезли його. Дві доби стабілізації стану у реанімації Мечникова", - сказано у повідомленні.

Лікар Андрій Сірко під мікроскопом Carl Zeiss сьогодні вночі зі своїми колегами виконав найскладнішу 2801 операцію.

"Апарат жодного разу не підвів. Сотні врятованих життів за допомогою цього надійного інструменту. Він як старий кінь, який не псує борозни. У 2014 році компанія "АТБ" передала його лікарні Мечникова, коли був великий потік поранених з Іловайська.

Щоб зберегти мозок і судини, з голови Віталія Андрій Сірко дістав більше 10 великих і малих осколків і фрагменти кістки черепа, які залетіли в лобову область. Усі медики Мечникова переживають за майбутнє Віталія – він є символом єдиної України. Кожен хоче біля нього створити атмосферу блаженства заради одужання", - сказано у повідомленні.

Як зазначив Сергій Риженко, операційні в лікарні працюють цілодобово. Сьогодні всім необхідно вижити, і роль лікаря - першочергова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ