Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вінський очолив партію

Лідера народно-патріотичного об`єднання «За демократію та справедливість» Йосипа Вінського сьогодні обрано головою партії «Народна влада». Як повідомила прес-служба організації, таке рішення було ухвалено сьогодні на третьому з’їзді партії «Народна влада».

З’їзд також обрав нові керівні органи партії та затвердив нову партійну програму.

"Всі основні партії сьогоднішньої України - створені або куплені олігархами і захищають їхні інтереси. Єдиний вихід з цієї ситуації - змінити всю нинішню систему, розірвавши ланцюжок "олігархи - політика - влада - держава", - сказав Й.Вінський, виступаючи перед делегатами з’їзду.

Відповідно до ухваленої на з’їзді програми, метою партії "Народна влада" є розбудова демократичної і справедливої України без олігархів.

Зокрема, програма народників декларує такі цілі, як створення нової ринково-планової економіки, за якої держава прогнозує розвиток економіки і суспільства на 10 і більше років наперед, а також зосередження в руках держави 20-30 ключових монополій.

Серед цілій парті також є націоналізація стратегічних підприємств, приватизованих у протизаконний спосіб, повернення в державну власність шляхом викупу тих підприємств, які були приватизовані за безцінь. Але, наголошується в програмі, націоналізація не торкнеться жодного підприємства, яке було збудоване "з нуля" приватним бізнесом.

Партія також вважає за необхідне ліквідувати величезний розрив у рівні доходів між кількома тисячами надбагатих і мільйонами бідних громадян за допомогою механізмів перерозподілу. "Соціальна справедливість – одна з найважливіших умов для успішного розвитку України. Розрив у доходах між найбагатшими і найбіднішими прошарками населення країни буде поступово скорочуватися і становитиме не 1:40, як сьогодні в Україні, а 1:5 - 1:6, як це є зараз у більшості європейських країн", - йдеться у програмі партії.

Крім того, "Народна влада" планує запровадити конституційну норму про обов`язкову погодинну оплату праці. "Розмір мінімальних зарплат і пенсій за жодних умов не буде меншим за прожитковий мінімум", - наголошується у програмі.

"Сучасна Україна демонструє не розвиток, а глибоку деградацію, перетворившись на країну зі зруйнованою економікою та бідним народом. Основна причина подібного стану речей в сучасній України полягає в тому, що держава і влада працюють на вузьке коло олігархів і кланів, а не на все суспільство, вбиваючи тим самим головні принципи здорового суспільства: право й справедливість. Ми докладемо всіх зусиль, щоб побудувати таку країну, на яку заслуговує наш народ: без корупції та свавілля владних чиновників і суддів, з достойним рівнем життя та рівними можливостями для всіх, з турботою держави про кожного і з відповідальністю кожного перед державою. За нами правда, ми обов’язково переможемо!", - заявив Й.Вінський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ