Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Віртуози Львова» шукають меценатів, щоби купити інструменти українського майстра

Український скрипковий майстер Мирослав Пуцентела створив для оркестру «Віртуози Львова» колекцію інструментів. Проте через фінансову скруту музикантам довелося повернути ці інструменти майстрові. Про це вчора, 23 січня, під час прес-зустрічі з академічним камерним оркестром «Віртуози Львова», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив засновник та головний диригент оркестру «Віртуози Львова», народний артист України, професор Сергій Бурко.

«Буквально вчора я йому частину цих інструментів відвіз. Тому що ані держава, ані керівництво не спромоглися нам допомогти, аби ми могли придбати цю колекцію. Хоча вартість цих інструментів не є вже й такою високою. Скрипка, якщо не помиляюся, коштує близько чотирьох тисяч доларів», - каже він.

За його підрахунками, загальна вартість цієї колекції може сягати до 60-80 тисяч доларів.

Музикантам оркестру «Віртуози Львова» вже вдалося випробувати ці інструменти. Вони звучали на окремих концертах у Львов та в польських містах. Критики висловлювали своє захоплення. Проте меценатів, які би зголосилися допомогти музикантам, наразі не знайшлося.

Доцент кафедри духових інструментів Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка, кандидат мистецтвознавства Володимир Старко зауважив, що найдорожчим інструментом в оркестрі буває фагот. Його особистий інструмент коштує 6,5 тисячі євро. Однак, про такі інструменти поки що мова не йде.

Львівський прес-клуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ