Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Володимир Бондаренко: Ідеї молоді - добрий стимул до змін у держслужбі

Запрошувати на стажування до Секретаріату Кабінету Міністрів переможців шкільних олімпіад, створити молодіжну раду при Уряді, більше рекламувати електронні послуги, які є на Урядовому порталі – це та багато іншого радили Державному секретареві Кабінету Міністрів України Володимиру Бондаренку учасники стажування в Секретаріаті Уряду від проекту ʺДержавотворецьʺ та Української академії лідерства, - інформує прес-служба прес-служба Кабміну.

Неформальне спілкування відбулося у прес-кав’ярні  Будинку Уряду.

ʺВи мали можливість зсередини побачити, як працюють державні службовці, як організована служба, які тут правила, вимоги, проблеми. Від вас очікую цікавих ідей, що можна змінити, щоб покращити роботуʺ, – зазначив Володимир Бондаренко.

За тиждень стажери побували на засіданні Уряду, прес-конференції Міністра у справах ветеранів Ірини Фріз, зустрічі на урядовій комунікаційній платформі #єдинийголос, де почули цікаві роз’яснення заступника Міністра освіти і науки Максима Стріхи щодо впровадження нової редакції українського правопису. Також стажери взяли участь у першій зустрічі Державного секретаря Кабінету Міністрів та держсекретарів міністерств з головами громадських рад при органах виконавчої влади. Була у молоді і можливість ознайомитися з роботою Урядового контактного центру, який забезпечує роботу урядової ʺгарячої лініїʺ 15-45. Окрім цього, хлопці та дівчата працювали у підрозділах, де долучилися до виконання окремих практичних завдань, побачили, як формуються рішення  і створюються документи.

ʺПознайомившись з окремими людьми, з їх роботою, ми побачили, що це – титанічна праця. І роботу держслужбовців часто незаслужено недооцінюють. Тож потрібно більше розповідати про те, чим займаються держслужбовці. Бо, на жаль, зі ЗМІ ми часто отримуємо викривлену інформацію про цеʺ, – зазначила Ярина Біла, Українська академія лідерства.

Прозвучала і думка про те, що знайомити дітей з основами роботи органів влади потрібно ще зі школи, ввівши, наприклад, спеціальний курс для цього

ʺТут дуже відкриті люди. І це надихає. Ви готові до співпраці з молоддю. А  у нас багато ідейʺ, – констатувала Ніколь Шпирко, ʺДержавотворецьʺ.

А от Ілона Вороніна, Українська академія лідерства, приємно вражена обсягом електронних послуг, які можна отримати через Урядовий портал – від реєстрації народження людини до оформлення земельних ділянок чи бізнесу. Однак вважає, що такий сервіс для громадян потрібно більш популяризувати, зокрема і через соціальну рекламу, соцмережі – аж до створення інстаграм-каналу. Переймалася молодь і питаннями корпоративної етики та відпочинку держслужбовців.

Дівчата та хлопці ділилися своїми враженнями від тижневого стажування в Секретаріаті та вносили пропозиції, як зробити державну службу більш відкритою, зрозумілою для людей. Хоча й констатували - не все так просто, бо від рішення до втілення, самі переконалися, триває складна робота багатьох людей.  

Володимир Бондаренко наголосив, що для держслужбовців дуже важливо чути позицію громадськості, ʺколи вона є позицією і пропозицієюʺ. Готовність до такого діалогу  підтверджена зустрічами з  головами громадських рад, студентами.

ʺМи прислухаємося до всіх думок. Це чимало цікавих ідей, які беззаперечно нам допомагають в роботіʺ, – зазначив Володимир Бондаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ