Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вступ 2018: шкільних вчителів множать на нуль

У провідних вищих навчальних закладах України оприлюднили правила вступу на 2018 рік. В основних ВНЗ Львова середній бал шкільного атестату прирівняли до нуля.

Як відомо, конкурсний бал для вступу на перший курс бакалавра на основі документа про повну загальну середню освіту зазвичай розраховують за формулою :

КБ =  К1*П1 + К2*П2 + К3*П3 + К4*А

де П1, П2, П3 – бали набрані з необхідних для вступу предметів ЗНО

А – середній бал документа про повну загальну середню освіту.

Журналісти Гал-інфо проаналізували умови вступу до провідних навчальних закладів Львова та Києва.

Як показало дослідження, найтолерантнішими до абітурієнтів є Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького та Національний університет «Львівська Політехніка». Як зазначено на їхніх офіційних сайтах бал про повну загальну середню освіту множиться на 0.

Найстаріший університет Львова, Львівський Національний університет імені Івана Франка, вирішив повністю наразі не відмовлятись від "шкільних знань", але коефіцієнт було знижено порівняно з минулим роком і тепер залежно від обраної спеціальності він коливається від 0,05 до 0,1. (Зазначимо що минулого року коефіцієнт був 0,1 для всіх спеціальностей).

Львівський Національний аграрний університет теж наразі зупинився на мінімальних коефіцієнтах -починаючи від 0,05 до 0,1.

«Цінність» документу про середню освіту в одному з найпопулярніших вищих навчальних закладів України - КНУ імені Тараса Шевченка теж оцінюється від 0,05 до 0,1.

Максимальний коефіцієнт Київського Національного авіаційного університету становить 0,1

Схоже, що ВНЗ України взяли шлях на зменшення впливу шкільних оцінок на вступну кампанію, адже як показує практика вони не завжди відображають реальний стан знань в майбутніх вступників.

Офіційні умови вступу рекомендуємо шукати на сайтах навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ