Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вулицю у Києві назвуть на честь Ґарета Джонса

Одну з київських вулиць можуть назвати ім’ям Гарета Джонса, журналіста, який розповів правду про Голодомор. Про це повідомили 4 грудня у прес-службі Київської міської ради.
Ґарет Джонс Фото: УІНП

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати підтримали перейменування низки столичних топонімів.

Відтак, у Шевченківському районі столиці може з’явитися провулок, який носитиме ім’я британського журналіста Гарета Джонса (зараз провулок Проєктний 13120).

В Україні презентували трейлер фільму "Ціна правди" про злочини сталінського режиму

Він був одним із перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями донесли світові правду про Голодомор мільйонів людей в Україні у 1932-1933 роках.

29 березня 1933-го він скликав у Берліні прес-конференцію, на якій вперше публічно заявив про катастрофічний голод в Україні. Прес-реліз передрукували провідні світові видання, зокрема New York Evening Post та Manchester Guardian.

У Києві презентували книгу "Ґарет Джонс. Ціна правди"

Ідею присвоєння столичній вулиці ім'я Гарета Джонса підтримали 104 особи, лише двоє проголосували проти. Громадське обговорення відбувалося на сайті КМДА з 19 березня по 19 травня 2019 року.

Також, безіменний провулок у Дарницькому районі може отримати імя українського поета Якова Щоголева. Вулиця Проєктна 13118, що у Святошинському районі може носити назву Олеся Бердника – члена-засновника Української гельсінської групи, письменника-фантаста. Окрім того, площа між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної у Дніпровському районі може стати площею Сергія Набоки. Це український журналіст, правозахистик та дисидент.

Презентували український постер фільму "Ціна правди"

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Києві назвали вулицю на честь Аміни Окуєвої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ