Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибори ректора університету ім І. Франка: "статутна" конференція відбудеться у листопаді

Сьогодні, 30 жовтня, відбулося засідання Вченої ради Львівського національного університету ім. Івана Франка. Як стало відомо Гал-інфо, Вчена рада ухвалила, що у листопаді відбудеться конференція трудового колективу університету, на якій ухвалять зміни до Статуту.

Зокрема, на засіданні Вченої ради затвердили кількісний склад конференції: 350 делегатів. За таку пропозицію проголосувало 33 члени Вченої ради.

Натомість пропозиція, щоб у роботі конференції трудового колективу взяло участь 450 делегатів, набрала меншу кількість голосів.

Також Гал-інфо стало відомо, що начебто була названа конкретна дата конференції - 19 листопада. Однак сьогодні ж, 30 жовтня, прес-центр університету поширив текст ухвали сьогоднішньої ж Вченої ради, з якого випливає, що дати не названо.

Подаємо повідомлення прес-центру університету без змін: 

"30 жовтня 2013 року у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося засідання Вченої ради, у порядку денному якого йшлося про скликання Конференції трудового колективу для внесення змін до Статуту Університету, зокрема про скликання конференції трудового колективу, визначення кількісного складу, норм представництва і порядку обрання делегатів.

В ухвалі Вченої ради від 30 жовтня 2013 року (протокол №18/10) йдеться: «Відповідно до ухвали Вченої ради Університету (протокол №16/9 від 25 вересня 2013 року) скликати в листопаді 2013 року конференцію трудового колективу Університету (далі - Конференцію) для внесення змін до Статуту Університету і затвердити: склад Конференції – 350 обраних осіб; норму представництва: 273 особи – від науково-педагогічних працівників, 42 особи – від осіб, які навчаються, 35 осіб – від інших категорій працівників».

Ректорат спільно з первинною профспілковою організацією працівників Університету визначать кількісне представництво делегатів від підрозділів науково-педагогічних працівників, від інших категорій працівників і за потреби сформують групи співробітників інших категорій, кількість яких у підрозділах менша від визначеної кількості представників інших категорій, для обрання одного делегата;  визначать уповноваженого від кожної групи для організаційної роботи.

На факультетах, підрозділах, групах співробітників конференції оберуть визначену кількість делегатів. На конференції студентів Університету студентський уряд обере визначену кількість делегатів (осіб, які навчаються в Університеті та об’єднані студентським самоврядуванням). До 14 листопада голови (керівники) конференцій факультетів, підрозділів, груп співробітників, конференції студентів Університету мають подати протоколи про обрання делегатів на Конференцію.

На спільному засіданні ректорату та президії первинної профспілкової організації працівників Університету встановлять дату скликання Конференції".

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, 25 вересня відбулося засідання Вченої ради університету на якому розглянули лист заступника міністра - керівника апарату О.С. Дніпрова (від 20 вересня цього року № 1/11-14344), у якому йдеться про невідповідність однієї зі статей Статуту університету статті 37 Закону «Про вищу освіту».

Відтак, 25 вересня, на засіданні Вченої ради утворили комісію у складі 11 осіб. До комісії увійшли троє представників від профкому, троє - від юридичного факультету, троє - від ректорату, а також голова студентської профспілки та голова студентського уряду.

Додамо, що комісія, повинна була оперативно напрацювати зміни до Статуту університету відповідно до вимог Закону «Про вищу освіту».

Конференція трудового колективу внесе напрацьовані зміни до Статуту. Після чого Статут перезатвердять у Міносвіти.

Як раніше повідомляло Гал-інфо, відповідно до чинного на сьогодні Статуту, до складу делегатів Конференції автоматично входять члени Вченої ради університету, члени президії профкому, голова профкому студентів. У Законі про «Про вищу освіту» йдеться про те, що всі делегати повинні бути обрані.

Нагадаємо, що Франковий університет преребуває у стані очікування виборів ректора. Зголосилось 5 кандидатів. Ректора мають обрати на Конференції трудового колективу університету. Якщо Конференція буде нелегітимною, то будь-хто з кандидатів зможе оскаржити в суді результати виборів.

Кандидати на ректора: екс-ректор Львівського університету Іван Вакарчук, декан юридичного факультету Андрій Бойко, декан філософського факультету Володимир Мельник, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі, екс-декан факультету міжнародних відносин Маркіян Мальський, а також завідувач кафедри економічного факультету Сергій Реверчук.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ