Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком Садового всупереч генплану дозволив звести багатоповерхівку

На Пимоненка збудують багатоповерхівку на два поверхи вище, ніж дозволено для цієї території. Про це повідомляє приватний сайт Наші гроші.

Виконком Львівської міськради сьогодні, 14 червня, затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Рубікон Груп» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. М. Пимоненка – вул. Пасічній.

Ділянку, де вестимуть будівництво, виділено червоним (зображення з Містобудівного розрахунку забудовника)

Це нове будівництво на ділянці площею 0,3798 га не вище межі в 27,1 метра. В проектованому будинку передбачено 85 квартир, з них однокімнатних – 33. Ну нульовому поверсі буде паркінг.

Вигляд майбутньої новобудови (зображення забудовника).

Згідно з Генеральним планом Львова, ця ділянка розташована в межах території малоповерхової житлової забудови (2-4 поверхи). Так само зонуванням, яке затверджували депутати Львівської міськради, встановлено, що це зона Ж-1 – зона садибної житлової забудови – максимум 4 поверхи, не вище 18 метрів до гребеня даху.

Водночас у рішенні виконкому вказано, що ця ділянка розташована не в зоні Ж-1, а Ж-2, де дозволено будувати до 6-ти поверхів включно, висота – не вище 25 метрів до гребеня даху.

Таке зонування було «встановлено» змінами до детального плану території у межах вулиць Зеленої, Пасічної, Пирогівки та вулиці проектованої 4, які затвердив виконком, – повідомила Львівська міськрада у відповідь на запит «Наші гроші. Львів».

Однак внесення змін до зонування належить до компетенції лише депутатів Львівської міської ради. Таким чином, всупереч вимогам зонінгу та генплану, виконком дозволив будувати 6 поверхів замість дозволених 4-ьох.

19 квітня 2019 року архітектурно-містобудівна рада розглядала містобудівний розрахунок для будівництва 6-поверхового багатоквартирного будинку. За погодження проголосувало 14 членів ради, утрималося – двоє. Проти не проголосував ніхто.

До речі, квартири на Пимоненка у так званому ЖК Rubicon Premium розпочали рекламувати для продажу ще до отримання містобудівних умов та обмежень. Так, журналістові «Наші гроші. Львів» вчора запропонували придбати помешкання за ціною від 700 до 900 доларів за кв.м. На запитання, чи є в них необхідні дозвільні документи, менеджер впевнено повідомила: «Завтра отримуємо містобудівні».

ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Рубікон Груп» належить Марті Іваньо (30%), Тетяні Мамчак (30%), Марії-Ілоні Іваник (30%) та Компанії з управління активами «Актив» (10%).

Наші гроші

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ