Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком відтермінував будівельні роботи на місці історичної вілли на вул. Коновальця

1/3
Сьогодні, 21 лютого, на засіданні виконавчого комітету було прийняте рішення перенести розгляд питання щодо проведення будівельних робіт на місці історичної вілли на вул. Є. Коновальця, 21. Так, як зазначила начальниця управління охорони історичного середовища, цю будівлю спроектував відомий архітектор В. Рауш, тому управління скерує повторний лист до Міністерства культури про внесення її до реєстру пам’яток архітектури. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Ми подали рік тому заявку про занесення цього об’єкту до реєстру, але її було відправлено на доопрацювання. Зараз ми працюємо над тим, щоби доопрацювати документацію і подати про внесення до реєстру.

Нам потрібно дослідити це питання та узгодити його з усіма сторонами, адже ця будівля спроектована видатним архітектором Раушем", — зазначила начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Відтак, у зв’язку із зауваженням з боку управління охорони історичного середовища, питання було перенесене та відправлене на доопрацювання.

«Є зауваження від управління охорони історичного середовища, але факт є — будинок перебуває у аварійному стані. Я пропоную перенести це питання, але якомога швидше нам потрібно мати чітку позицію щодо графіку процедури, адже так як є, залишатись не може. Це непросте питання, але тут має бути чітка консолідована позиція», — наголосив заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ