Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Витрати на вивіз сміття зменшилися вдвічі, як це почав робити Синютка

Якщо раніше вивіз сміття зі Львова обходився місту у близько 25 млн грн щомісяця, то після передачі управління ТПВ області витрати знилися більш, аніж у половину – менше 22 млн грн за два місяці. На цьому наголосив керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук на своїй сторінці у Фейсбук.

«Цифри підтверджують, що оперативна співапраця з областю дозволила б Львову не тільки уникнути сміттєвого колапсу, а й суттєво зекономити бюджетні кошти.  Ми про це з колегами говорили не раз, закликаючи мерію до діалогу з ЛОДА», – написав депутат.

Зокрема, він оперує даними, які навів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назар Романчук. За офіційною інформацією, за період із 1 липня до 29 серпня зі Львова було вивезено 31 533 тонн сміття, за що перевізники отримали понад 21,5 млн грн.

«Окрім того, область планує закупити і доукомплектувати сміттєві майданчики Львова контейнерами для пластика, скла та паперу. Тож після передачі повноважень з управління ТПВ області маємо регулярний вивіз непотребу, а ще зможемо системно реалізовувати ухвалу про обов’язкове сортування сміття авторства Ірини Оршак», – наголосив Веремчук. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ