Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вже 88% учасників АТО отримали відповідний соціальний захист, – Порошенко

Президент Петро Порошенко на нараді з керівниками обласних державних адміністрацій привернув особливу увагу до питань соціального захисту демобілізованих учасників антитерористичної операції. Відтак, Глава держави повідомив, що статус учасника бойових дій отримали вже 82 тисячі 547 осіб, що становить 88% від кількості тих, хто має відповідне право. Повідомила прес-служба Президента України.

«Це – питання справедливості, якщо наші герої воювали, вони мають отримати відповідний статус», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави висловив незадоволення темпами надання житла родинам учасників бойових дій, які гостро потребують поліпшення житлових умов.

Схожа ситуація і з наданням земельних ділянок, сказав Президент, в цілому відзначивши прогрес у цьому питанні. При потребі в 69 тисяч ділянок наразі надано майже 30 тисяч, відзначив Глава держави, підкресливши, що такі показники його не задовольняють.

Петро Порошенко привернув особливу увагу голів ОДА на велику кількість скарг на роботодавців, які не повертають демобілізованих на робочі місця та не забезпечують виконання інших передбачених законодавством гарантій.

Також Президент нагадав, що Уряд вніс до Верховної Ради проект закону про посилення відповідальності роботодавців за порушення прав демобілізованих, та висловив намір звернутися до Верховної Ради з пропозицією невідкладно розглянути цей законопроект.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ