Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як ділитися фото без стиснення на iPhone

Якою б довгою не була боротьба Android та iOS, в останньої є незаперечна перевага — AirDrop.

Функція обміну між пристроями Епл дає змогу передавати файли швидко, і, що важливо, без стиснення. Але що робити, якщо потрібно відправити фото людині, яка перебуває далеко? Розповідаємо, як поділитися знімком віддалено без втрати якості.

Чому якість фото псується

Месенджери, сервіси електронної пошти та інші засоби зв'язку мають власні сервери. Там зберігаються ваші дані, нехай і в зашифрованому вигляді, але вони займають місце. Мільйони «важких» файлів створюють величезне навантаження на обладнання, це затримує надсилання повідомлень.

Щоб прискорити процес, знімки стискаються вбудованими алгоритмами. У підсумку гарна фотографія, знята на топовий Айфон 14 Про Макс, має такий вигляд, ніби її зробили на смартфон із китайського підвалу. На щастя, популярні сервіси дають змогу уникнути стиснення під час надсилання.

Надіслати фото в хорошій якості через Телеграм

Якщо ви збираєтеся надіслати фотографію власнику смартфона Андроїд, знадобляться деякі приготування. Айфон знімає у форматі HEIC, який може не підтримуватися на смартфоні під управлінням «зеленого робота». Для початку потрібно конвертувати зображення:

  • виберіть картинку в додатку «Фото»;
  • тапніть по іконці «Поділитися», у списку виберіть пункт «Зберегти у файли»;
  • виберіть папку, підтвердіть дію, фото автоматично збережеться в JPG.

Тепер можна переходити до відправлення. Для цього відкрийте Телеграм, зайдіть у чат, натисніть на значок скріпки, у списку, що з'явився, виберіть «Файл». У контекстному меню натисніть на «Вибрати з файлів», перейдіть до теки, куди було збережено зображення, і підтвердіть надсилання. Фото завантажиться як документ, без стиснення.

Для передачі з Айфона на Айфон достатньо в меню «Файл» додатка тапнути на «Вибрати з галереї». Фото відобразиться у форматі HEIC.

Поділитися оригіналом фото через пошту

Світ не обмежується месенджерами, поштові клієнти досі активно використовуються. Якщо ви хочете відправити знімки через імейл, дотримуйтесь короткого гайда:

  1. Відкрийте фотографію в додатку «Фото», тапніть на значок «Поділитися».
  2. Виберіть додаток «Пошта».
  3. Відкриється інтерфейс створення електронного листа, нас цікавить розділ «Розмір». Тапніть по ньому і виберіть пункт «Реальний».

Тепер залишиться ввести адресу та надіслати електронного листа.

Фото без стиснення в iMessage

Фірмовий сервіс Apple теж стискає фото перед надсиланням. Дивно, враховуючи, що компанія в курсі, наскільки власникам айфонів важлива якість знімків. Щоб позбутися стиснення, необхідно перейти в налаштування смартфона:

  • відкрийте «Повідомлення»;
  • перегорніть вниз, вимкніть слайдер навпроти пункту «Режим низької якості».

Якщо у вас не ввімкнено функцію «Відправлення як SMS», фотографії надсилатимуться у вихідному розмірі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ