Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як обрати планшет для роботи: основні характеристики, важливі нюанси і рекомендації експертів

Сучасний планшет цілком може замінити ноутбук для більшості завдань. У цій статті розповімо як підібрати оптимальний компактний девайс для роботи в інтернеті.

Екран

Дисплей — основа планшета, тож починати пошуки варто з визначення власних вимог до екрану. Якщо ваша робота передбачає спілкування в інтернеті, використання месенджерів та електронної пошти, і при цьому хочеться бути максимально мобільним, можна розглянути моделі з діагоналлю від 7 до 9,7 дюймів — цього буде достатньо. Якщо ж ви плануєте працювати з текстовими документами, таблицями, зображеннями або відео, варто вибирати девайс побільше, щоб не перенапружувати зір в процесі роботи.

Для всіх перерахованих вище завдань цілком підійде гаджет з поширеною IPS-матрицею. Така матриця забезпечить гарну передачу кольору з кутами огляду до 180°. Перевага цієї технології також в тому, що її використовують в планшетах різних цінових категорій, що дозволяє підібрати оптимальну модель, не економлячи на якості зображення. Однак, якщо ви обираєте планшет для роботи з фото та відео, варто звернути увагу на дорожчі матриці AMOLED, відомі глибокою передачею чорного.

Операційна система

Планшети випускають на трьох основних ОС:

  • Android — найпоширеніша ОС для мобільних пристроїв, що дозволяє зручно працювати з гугл-сервісами та іншими додатками з плей-маркету;
  • Microsoft — відома кожному комп'ютерна ОС, яка перетворює планшет в міні-комп'ютер;
  • iOS — зручна і добре оптимізована операційна система, яка встановлена тільки в пристроях від Apple.

Вибирати операційну систему варто з власних уподобань і завдань, які ви плануєте виконувати на планшеті. Для спілкування, веб-серфінгу і перегляду відео буде більш ніж достатньо планшета на Android, якщо ж хочеться за підсумком отримати практично повноцінний комп'ютер, варто вибирати Windows, а iOS вважається кращою ОС для роботи з графікою.

Продуктивність і автономність

Що стосується продуктивності, тут експерти рекомендують відштовхуватися від бюджету і вимог специфічних робочих програм. Мінімальні характеристики процесора для комфортного користування стартують від 4 ядер з тактовою частотою від 1,2 ГГц і об'ємом оперативної пам'яті від 2 ГБ.

Автономність — важливий параметр, якщо планується постійне використання на ходу або в поїздках. В такому випадку мінімальна ємність акумулятора повинна бути хоча б 4000 мАг, але якщо використовувати планшет плануєте вдома або в офісі, де є можливість підзарядитися, на цьому параметрі можна і заощадити.

Пам'ять

Для комфортної роботи в інтернеті буде досить планшета з вбудованою пам'яттю від 8 до 32 ГБ, але якщо має бути робота з великими файлами, краще вибирати модель з можливістю підключення карт microSD.

Бездротові інтерфейси

Більшість сучасних моделей оснащені Wi-Fi-модулем для підключення до інтернету, чого достатньо для комфортного користування. Також може бути корисною наявність модуля Bluetooth для передачі файлів і підключення бездротових навушників та клавіатур. Наявність слота під сім-карту має значення тільки якщо є необхідність постійного підключення до інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ