Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як підготуватися до вагітності, якщо тобі 30

30 років при підготовці до вагітності — це якийсь психологічний і фізичний поріг, після якого шанси самостійного зачаття знижуються. З 30 до 35 років вони складають близько 60%.

Але тут все індивідуально - деякі жінки ще зберігають таке здоров'я, що все проходить просто відмінно. Інші ж і у 25 років потребують допомоги лікаря-репродуктолога. Немає якогось єдиного варіанту. І все ж підготовка майбутніх тридцятирічних мам має деякі особливості.

Відвідування лікаря-гінеколога для консультації

В інтернеті чимало міфів про те, що потрібно або не потрібно робити в цей час, щоб зачати. Але грамотніше за все відразу звернутися в хорошу клініку - наприклад, https://sana-med.com.ua/ua/ - пройти обстеження і порадитися з лікарем. Він дасть індивідуальні рекомендації в залежності від стану організму жінки.

Грамотна первинна підготовка стосується не тільки огляду у гінеколога. Важливо здати аналізи, перевірити основні показники організму, рівень і баланс гормонів. Навіть при хорошому самопочутті всередині можуть бути якісь непомітні «неполадки», які значно знизять шанс вагітності.

При роботі з лікарем враховуються і ті проблеми, які були у жінки раніше — серйозні хвороби, операції і т.д. Тільки збір комплексу даних дозволить лікарю скласти програму підготовки, яка з медичної точки зору завжди буде індивідуальною.image7

Відвідування лікаря-генетика

З 30 років зростають ризики появи у дитини різних патологій. Щоб знизити їх, краще заздалегідь проконсультуватися у генетика, можливо, здати додаткові аналізи.

Важливо! Підготовка до вагітності повинна вестися з обох сторін — чоловік, який хоче стати батьком, повинен відвідати чоловічого доктора, теж здати аналізи і проконсультуватися у генетика.

Зміна способу життя, коригування здоров'я

Разом з медичними завданнями необхідно вирішити й такі:

  • Нормалізувати вагу, якщо з нею є проблеми — скинути зайве, добрати відсутню.
  • Переглянути тип і якість харчування. Потрібен просто здоровий і адекватний раціон без будь-яких складних програм.
  • Виключити шкідливі звички. Якщо вони є, це потрібно зробити якомога раніше — мінімум за пів року, а краще за рік перестати вживати алкоголь, курити (стосується і чоловіків).
  • Додати хорошу, але помірну фізичну активність.
  • Зменшити кількість стресу в житті.

Підготовка до вагітності в 30 років і пізніше зазвичай не викликає складнощів. До такого віку майбутня матуся добре розуміє, чого вона хоче і відповідально ставиться до призначень лікаря. І якщо все робити правильно, можливість зачаття значно зростає — як і можливість появи на світ здорової дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ