Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у Львові музей паркінг для Львівавтодору збудував

ЛКП "Львівавтодор" стало переможцем конкурсу з визначення оператора платного майданчика для паркування на території музею "Шевченківський гай". Про це повідомили на сторінці ЛКП "Львівавтодор" у Фейсбуці.

У ЛКП "Львівавтодор" зазначили, що розроблять паспорти для паркування на майданчиках, після чого їх має погодити Управління патрульної поліції у Львівській області. Далі буде нанесено розмітку, встановлено відповідні дорожні знаки, обладнано усі майданчики інформаційними щитами щодо тарифів та способів оплати тощо.

Варто зазначити, що будівництво паркувального майданчика тривало декілька років за кошти та на території Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Майданчик був запланований, як безкоштовний для відвідувачів Музею та інформаційно-освітнього центру, будівництво якого триває на території Шевченківського гаю.

Зокрема, у 2017 році, було проведено тендер з будівництво стоянки для автомобілів на території Музею народної архітектури та побуту у Львові на вул. Чернеча Гора,1. Переможцем стало колективне підприємство "Центр комплекс", яке мало побудувати паркінг за 2.5 мільйона гривень. Компанія отримала за свої роботи понад 1.5 мільйона і договір було розірвано.

В 2019 році, було проведено повторний тендер з будівництво стоянки для автомобілів на території Музею. Договір знову був підписаний з колективним підприємством "Центр комплекс", яке взялося добудувати паркінг за 1.47 мільйона грн.

Отже, за декілька років, Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького витратив на побудову паркінгу майже 3 мільйони гривень.

Натомість, у липні 2022 року, Департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради оголосив конкурс на надання права користування земельною ділянкою для забезпечення платного паркування транспортних засобів у м. Львові. Серед виставлених на конкурс ділянок був зазначений майданчик й на території музею.

Як стало відомо Гал-інфо, попри те, що оголошення про проведення конкурсу було завчасно оприлюднене на сайті ЛМР й всі охочі мали можливість взяти участь, на дану локацію був лише один претендент - ЛКП "Львівавтодор". Паркінг віднесли до IV зони, вартість години паркування в якій становить  - 5 грн/год.

Отже, Музей, замість витрачання коштів на ведення діяльності, яка прямо передбачена його специфікою,  займався будівництвом міського паркінгу, кошти з якого буде збирати "Львівавтодор".

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, вночі 6 лютого 2022 року, на території Музею згоріла автентична історична дерев’яна хата – гуцульська ґражда. Крім самої будівлі було втрачено близько 200 експонатів побутового вжитку. І це вже не перший втрачений експонат Музею. Про зниклі у вогні пам'ятки, можна дізнатись в матеріалі Гал-інфо.

Зазначимо, що саме через проблеми з фінансуванням, велика територія Музею досі неелектрифікована та без пожежної сигналізації. Водночас знайшли кошти на будівництво паркінгів з яких у підсумку Музей не матиме прибутку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ