Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як у Львові погодили концепції реформування місцевого самоврядування

Голова Львівської облради Петро Колодій підписав документ, в якому є прохання про визначення Львівської області як пілотної для впровадження Концепції реформування місцевого самоврядування без жодних погоджень з облрадою і всупереч позиції партії. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише депутат Львівської облради від НРУ Олександр Ганущин.

«Сьогодні (24 травня – ред.) був на вельми цікавому заході у стінах обласної ради, який проводила ОДА, і на який потрапив випадково. З розданих матеріалів стало відомо, що це виявляється, було засідання Регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування у Львівській області. На ньому обговорювали Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Ту саму, що схвалена Указом Президента, а сама концепція була роздана як додаток за підписом Льовочкіна.

Яке ж було моє здивування, коли наприкінці майже суцільного "одобрямсу" без жодного реального обговорення оце засідання Регіональної ради (слово то яке) прийняло рішення про: 

А) Схвалення проекту концепції реформування місцевого самоврядування;

Б) Підтримати ініціативу!!! Львівської ОДА щодо визначення Львівської області пілотною з впровадження реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади!!!

В) Скерувати радісну реляцію до КМУ sic!!! З проханням щодо визначення Львівської області пілотною з впровадження реформування місцевого самоврядування та територіальної організацї влади( змінено мною задля скорочення).

Та найцікавіше, що під цим документом, котрий всі учасники засідання схвалили без обговорення, стоїть підпис голови ЛОДА Шемчука Віктора та голови обласної ради Колодія Петра. Останній абсолютн промовчав, коли даний проек рішення затверджувався.

Пропонований варіант Концепції гаряче критикувався експертами та фахівцями з даного питання. Як людина злегка дотична до теми адмінтерреформи, (саме така мала б бути правильна назва) стверджую, що ціла низка тез у Концепції є вкрай шкідливі, а реалізація пілотних ініціатив - вкрай передчасна. Як депутат обласної ради вважаю більшість із запропоновані тез концепції неприйнятними, а саму концепцію сирою та такою що потребує ретельного доопрацювання. Як мешканець Львівщини виступаю категорично проти пілотних ініціатив імені Януковича. Ось тільки мені цікаво як так сталося, що без жодного дозволу обласної ради на це, голова ради Петро Колодій бере участь у ухваленні таких документів??? І не заявляє жодної незгоди чи заперечень!!!

Цікаво також чи знає про таку поведінку пана Колодія Олег Тягнибок? Або навіть не так. Цікаво, чому Петро Колодій не дотримується висловленої Олегом Тягнибоком позиції з оцінки даного питання? Та ще й підтримує як мінімум сумнівні інціативи пілотного штибу. Одні регіони, як відомо, вже були пілотними з реформування охорони здоров'я, і чим це закінчилося - знаємо!!!

Про всяк випадок зацікавленим даю лінк, де досить зрозуміло це питання розкрито http://blogs.pravda.com.ua/authors/tiahnybok/51656f8f98773/

ПС. Питання адмінтерреформи важливе і наболіле. І воно перезріло вже давно. От тільки концепт від Януковича вихолощує суть цього вкрай важливого питання та ще й консервує централізацію владних повноважень і надалі. Не вірите? Читайте Концепцію!!!!», – пише Ганущин

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ