Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у Львові працює новий центр «Джерело»

Аби ще ефективніше допомагати тим, хто перебуває у скруті й потребує соціальної, психологічної, інформаційної та юридичної підтримки, у Львові об’єднали п’ять соціальних закладів у один. Тепер це Львівський міський центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело». Про це інформує ЛМР.
Фото: ЛМР

Серед тих, про кого піклуються у «Джерелі», тепер і самотні старенькі люди.

Соціальна працівниця пані Надія доглядає за людьми старшого віку вже 15 років. І каже, що найважливіше у цій роботі – відчуття і розуміння того, що ти і твоя турбота – потрібні людям.

«Велике значення має те, що людина тебе чекає. Якби не було важко, чи падає дощ, чи якась негода – ти йдеш, бо знаєш, що прийдеш, зігрієшся, і ти потрібна», - каже пані Надія.

Серед тих, про кого піклується пані Надія, є 98-річна Ярослава Данилівна, яка щиро радіє такій турботі та увазі.

«Вона (пані Надія – авт.) щаслива, що людині зробила добре. А я щаслива, що вона до мене прийшла, моє золото», - каже Ярослава Данилівна.

Також «Джерело» піклується про діток та дорослих з інвалідністю.

«Я працюю в “Джерелі” з 2009 року. Наша група є наймолодша. Ми маємо дітей, віком від 4 до 10 років. Якби не ці діти, то я б не ходила сюди на роботу ні за які гроші. Тому що ти від дітей отримуєш стільки позитиву та енергії, що я не знаю такої роботи, від якої ти стільки б отримав», - зауважує Галина, соціальна працівниця, яка працює з дітками, які мають інвалідність.

Центр «Джерело» у Львові об’єднав соціальних працівників з п’яти закладів, і зараз тут піклуються про всіх, хто у потребі. Зокрема, фахівці надають: денний супровід дітям та людям з інвалідністю; допомогу людям старшого віку вдома; соціальну та психологічну підтримку; нічліжку та допомогу бездомним людям; а також – запобігання та протидію домашньому насильству. Загалом центр надає понад 20 комплексних соціальних послуг.

Працівники «Джерела» допомагають переселенцям у лікарнях не лише відновлювати документи і шукати родичів, а й стають близькою людиною поруч.

«Був тільки паспорт і код, а все залишилося там, у Бахмуті. І речі, і все», - каже Юрій, переселенець з Бахмута.

«Ми допомогли йому з одягом та взуттям. Це була перша допомога, а вже пізніше ми допомагали з оформленням усіх соціальних виплат», - зазначає Христина, соціальна працівниця.

В об'єднаному «Джерелі» зараз працює 500 соціальних працівників. Філії та відділення розташовані у 22 локаціях Львівської громади. Наразі послуги отримують близько 8 тисяч осіб, та у найближчих планах прагнуть охопити допомогою за рік, щонайменше, 10 тисяч осіб та сімей з Львівської громади.

Кожен, хто опинився у складних життєвих обставинах, може звернутися у центр «Джерело». Номер єдиного контакт-центру: +38 097 400 22 88. Контакт-центр працює упродовж робочих днів з 08:00 до 17:00.

«Телефонувати можуть як люди, що є безпосередньо у скруті, так і родичі, знайомі, сусіди тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. Фахівці нададуть потрібну інформацію та супровід для вирішення ситуації, скерують у відповідну установу або допоможуть отримати соціальні послуги», - додають у центрі «Джерело».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ