Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у Львові УГКЦ зірвала проведення військових навчань Держспецзв'язку

Нагадаємо, вчора, 22 червня, УГКЦ звинуватила Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення у захопленні Митрополичих садів. Про рейдерське захоплення Митрополичих садів повідомив прессекретар Львівської архієпархії УГКЦ Павло Дроздяк та синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко.
фото Павла Дроздяка

"Хотів всіх заспокоїти, що жодного захоплення, в тому числі рейдерського, ні території, ні земельної ділянки, ні жодного майна УГКЦ, в тому числі собору св.Юра, не було, не планується і не буде.

Вчора, управлінням Держспецзв'язку у Львівській області було заплановане проведення навчання щодо перевірки готовності засобів зв'язку. Цей захід проводився по всіх областях України. 

Ми вбачаємо, що це був якийсь брак комунікації зі сторони Держспецзв'язку і курії, думаю, що в майбутньому ці питання будуть усунуті. І планові навчання будуть проходити в більш спокійній атмосфері.

Хоча хочу наголосити, що питання проведення перевірки стану готовності зв'язку в умовах військової агресії щодо України є надзвичайно важливим питанням і ці навчання необхідно провести", - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Як повідомив начальник управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Львівській області Сергій Жук, усі заходи планувалися згідно заздалегідь затвердженого плану. Завдання виконувалися спільно декількома підрозділами, які дислокуються на території західного регіону України. Відповідно підрозділи повинні були прибути, виконати певні завдання метою яких було підвищення бойової готовності  військовослужбовців Держспецзв'язку. 

"Ми не забуваємо, що сьомий рік Україна знаходиться у стані війни. Виїзд планувався до об'єктів концерну РРТ, які перебувають на балансі Львівської філії концерну. Це був не єдиний об'єкт який планували залучити в рамках навчань.

Держспецзв'язку входить до складу сил сектору безпеки і оборони й ми постійно працюємо над підвищенням нашої бойової готовності", зокрема повідомив Сергій Жук.

Також він зазначив, що 18 червня львівською філією концерну РРТ на адресу Львівської курії УГКЦ було направлено лист-повідомлення, що з 22 числа планується проведення відповідних навчань. Також просили забезпечити, в присутності представника львівської філії концерну, проїзд на територію де повинні були проходити відповідні заходи. 

"Якщо там знаходяться об'єкти державної власності, відповідно це територія на якій є державне майно, давайте про це не забувати.", - додав Сергій Жук.

Додамо, що на цей час заходи не відбулися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ