Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вибрати автоцивілку та зекономити

Водії України вже звикли до того, що кожному потрібен оформлений поліс ОСЦПВ, який дозволяє компенсувати збитки, отримані внаслідок ДТП, іншим учасникам дорожнього руху.

Під час реєстрації авто або протягом 10 днів після його придбання цей документ потрібно оформити в одній зі страхових компаній. Як вибрати фірму та зекономити при цьому – про це в нашому матеріалі.

Надійність компанії

Це один із головних критеріїв вибору страхової компанії. Клієнту варто звернути увагу на такі особливості:

  • чи має фірма ліцензію;
  • яке місце вона посідає в міжнародних рейтингах, наприклад TOP Insurance;
  • скільки років працює компанія на ринку України;
  • яка швидкість виплат;
  • чи представлені різноманітні програми страхування.

Ці фактори дозволяють оцінити платоспроможність страхової компанії звичайному споживачу, який не має спеціальної фінансової підготовки. Отже, для того щоб бути впевненим у тому, що в разі ДТП автоцивілка буде оплачена швидко, треба перевірити завчасно, перед укладанням договору, чи є фінансовий потенціал у вибраної фірми.

Онлайн-калькулятор

Під час вибору компанії неабиякий важливий фактор – вартість страхових послуг. Зараз існує багато можливостей для порівняння запропонованих цін, надійності організації. З 2018 року законодавчо дозволили укладати договір між власником авто та страховою компанією в електронному вигляді. Електронний поліс ОСЦВП має юридичну силу, рівноцінну полісу, оформленому на паперовому бланку. Це дозволяє зекономити свій час, порівняти умови від різних компаній онлайн й обрати найбільш вигідні для себе. Електронний поліс імітується засобами сервісів центральної бази даних Моторного бюро(МТСБУ). Таким чином, перевірити договір на валідність можна одразу після оформлення.

На багатьох сайтах є сторінка з калькулятором, за допомогою якого, ввівши стандартні дані щодо місця реєстрації, типу автомобіля, розміру франшизи та деякі інші, можна розрахувати, скільки коштуватиме поліс, і одразу купити його. Така страховка має таку саму законодавчу силу, як і придбана в офісі.

Додаткові послуги

В умовах конкуренції страхові компанії прагнуть удосконалити власний сервіс, надати своїм клієнтам додаткові бонуси. Серед найбільш поширених пропозицій можуть запропонувати:

  • безкоштовно евакуювати з місця ДТП;
  • замінити пошкоджене колесо на трасі;
  • доставити пальне або запасні частини;
  • підзарядити акумуляторну батарею;
  • надати цілодобову підтримку.

Учасники розширених страхових програм ці та інші послуги отримуватимуть безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ