Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Яке програмне забезпечення вибрати для автоматизації складу?

Сьогодні підходи до ведення бізнесу сильно змінилися. Наприклад, традиційні роздрібні магазини переходять на онлайн-платформи, що дозволяє їм реалізовувати свою продукцію не лише в межах власного міста, а й по всій країні. Таке масштабування часто призводить до відкриття власних складів та збільшення персоналу. Щоб уникнути хаосу, та якісно налаштувати роботу складу, сучасні підприємці використовують відповідне програмне забезпечення. Найпопулярнішим на сьогодні є WMS система.

Що таке WMS система та які її функції?

WMS система, детальніше на сайті https://uislab.com/uk/products/wms/, або система управління складом (Warehouse Management System), є програмним забезпеченням з широким спектром функцій і додатковою інфраструктурою, такою, як сканери штрих-кодів і принтери, розхідні матеріали у вигляді стрічок тощо.

Ось основні функції, які виконує WMS система:

  1. Оптимізація складського простору: шляхом аналізу даних про склад та його обладнання система допомагає звільнити до 15% площі.
  2. Прийом вантажу: співробітники, приймаючи новий товар, сканують його, що дозволяє автоматично заносити інформацію про товар до системи.
  3. Розміщення посилок на складі: система підказує оптимальне розташування товарів складі, враховуючи їх характеристики, такі як термін придатності, чи габарити.
  4. Допомога у комплектації замовлень: автоматично сформувавши лист замовлення у програмі співробітники можуть швидко знайти та зібрати для нього всі необхідні компоненти.
  5. Інвентаризація: система зберігає всю історію руху товарів, що дозволяє формувати звіти та в реальному часі оцінювати ситуацію на складі.

WMS система також допомагає контролювати продуктивність співробітників, адже кожному можна привласнити персональний KPI. Це дозволить налаштовувати в компанії справедливу систему преміювання або штрафів.

Де необхідна WMS система?

Дане програмне забезпечення є незамінним інструментом для компаній, які мають активні склади площею понад 1000 м2. Щодо галузей, то найчастіше це:

  • Електронна комерція, тобто інтернет-магазини;
  • Логістичні компанії, перевізники та кур'єрські служби;
  • підприємства, які виготовляють великі партії товарів та відправляють їх замовнику.

Зазвичай впровадження даної системи дозволяє якісно покращити ефективність роботи компанії, та окуповується вже протягом першого року після впровадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ